LITMANOVÁ: Na malú septembrovú púť prišlo na horu Zvir asi 2000 veriacich

08.09.2013 Stará Ľubovňa

Litmanová 8. septembra (TASR) - Na hore Zvir neďaleko obce Litmanová v okrese Stará Ľubovňa sa dnes stretlo asi 2000 gréckokatolíckych veriacich na Malej septembrovej púti, na ktorej si pripomenuli 5. výročie vyhlásenia hory Zvir za pútnické miesto.
„Program púte začal už o 9.00 hodine, no slávnostná svätá liturgia, ktorú celebroval vladyka Taras Senkiv, apoštolský administrátor eparchie Stryj na Ukrajine a kazateľom bol prešovský arcibiskup a metropolita Ján Babjak sa začala o 10.30 h. V kázni odzneli zaujímavé myšlienky súvisiace s dnešným sviatkom Narodenia Presvätej Bohorodičky. Arcibiskup zároveň pripomenul ľuďom národný pochod za život a pripomenul, že háji kresťanské hodnoty,“ popísal atmosféru na pútnickom mieste dekan Farnosti Litmanová Rastislav Janičko.
V Litmanovej sa dnes zišlo aj asi 60 účastníkov Púte učiteľov a riaditeľov cirkevných škôl, ktorí sa zároveň stretli s prešovským arcibiskupom Jánom Babjakom. Okrem toho absolvovali rôzne diskusie a prednášky.
Podľa dekana R. Janička ľudia ostávali v modlitbe na hore aj dlho po skončení programu, čo ešte potvrdilo krásnu atmosféru púte.
 

Vyberte región